Zdjęcia posiłków z dnia 2025.01.15
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka z piersią indyczą 30 g, Jajko gotowane kl. M 1 szt (JAJ). Sos majonezowy 20 g (JAJ, MLE), Sałata lodowa 10 g, Papryka świeża 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Mandarynka 150 g |
Dieta łatwostrawna Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Bułka pszenna krojona 50 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Jajko gotowane kl. M 1 szt (JAJ), Sos koperkowy 20 ml (GLU, MLE), Szynka z piersią indyczą 30 g, Sałata lodowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml (GLU, MLE), Mandarynka 150 g
|
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami 350 ml (GLU, SEL), Kasza pęczak 180 g (GLU), Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (JAJ), Sos jarzynowy 100 ml (GLU, MLE, SEL), Surówka z selera i marchwi z olejem 150 g (SEL), Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 100 g, Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml |
Dieta łatwostrawna Koperkowa z ziemniakami 350 ml (GLU, MLE, SEL), Kasza kuskus 180 g (GLU), Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (JAJ), Sos jarzynowy 80 ml (GLU, MLE, SEL), Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 100 g, Surówka z selera i marchwi z olejem 100 g (SEL), Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml
|