Zdjęcia posiłków z dnia 2025.01.14
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Ryż na mleku 400 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU), Bułka pszenna 1 szt 50 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka z piersią indyczą 50 g, Ser żółty 30 g (MLE), Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata owocowa z cukrem 250 ml, Jabłko 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Jogurt naturalny Skyr 150 g 1 szt (MLE), Bułka grahamka 1 szt (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka z piersią indyczą 50 g, Ser żółty 30 g (MLE), Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata owocowa bez cukru 250 ml |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Kalafiorowa z zacierką i ziemniakami 350 ml (GLU, JAJ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z kurczaka panierowany 100 g,(GLU, JAJ), Surówka wielowarzywna z olejem 150 g (SEL), Marchew oprószana 100 g (GLU,MLE), Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Kalafiorowa z zacierką i ziemniakami 350 ml (GLU, JAJ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z kurczaka gotowany 100 g, Sos pietruszkowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka wielowarzywna z olejem 200 g (SEL), Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250 ml, Jabłko 150 g |