Zdjęcia posiłków z dnia 2025.01.10

Śniadania

10.01.2025  sn pod .jpg 10.01. 2025 sn cuk .jpg

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 400 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem truskawkowy 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE)

Obiady

10.01.2025 ob pod.jpg 10.01.2025 ob cuk .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Dyniowa z makaronem i ziemniakami 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby smażony (Morszczuk) 100 g (GLU, JAJ, RYB), Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150 g, Szpinak gotowany z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Dyniowa z makaronem i ziemniakami 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby pieczony (Morszczuk) 100 g (RYB), Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE)Surówka z czerwonej kapusty z olejem, b/c 200 g, Kompot owocowy z jabłkami bez cukru250 ml. Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g

Powrót na początek strony