Zdjęcia posiłków z dnia 2025.01.03

Śniadania

03.01.2025 śn podst.jpg 03.01.2025 śn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml (GLU, JAJ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Dżem brzoskwiniowy 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml (GLU, MLE), Pomarańcza 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Maślanka naturalna 330 ml 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU), Bułka grahamka 1 szt (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE)

Obiady

03.01.2025 ob pod.jpg 03.01.2025 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet rybny 100 g (GLU, JAJ, RYB), Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g, Warzywa po grecku 100 g (GLU, SEL), Kompot owocowy z jabłkami z cukrem


Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Kalafiorowa z ryżem i natką pietruszki 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Pulpet rybny 100 g (GLU, JAJ, RYB), Sos pietruszkowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g, Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250 ml, Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g

 

Powrót na początek strony