Zdjęcia posiłków z dnia 2024.12.17
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Ryż na mleku 400 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka z piersią indyczą 50 g, Ser żółty 30 g (MLE), Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata owocowa z cukrem 250 ml, Jabłko 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Maślanka naturalna 330 ml 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU),Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka z piersią indyczą 30 g, Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE), Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata owocowa bez cukru 250 ml |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Pieczarkowa z zacierką 350 ml ( GLU, JAJ,MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z kurczaka panierowany 100 g ( GLU,JAJ), Surówka wielowarzywna z olejem 150 g (SEL), Marchew oprószana 100 g (GLU, MLE), Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Jarzynowa z zacierką 350 ml ( GLU, JAJ,MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z kurczaka gotowany 100 g, Sos pietruszkowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka wielowarzywna z olejem 200 g (SEL), Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250ml, Jabłko 150 g
|