Zdjęcia posiłków z dnia 2024.12.13
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku 400 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem truskawkowy 30 g, Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml (GLU, MLE), Banan 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE),, Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE) |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby smażony (Morszczuk) 100 g (GLU, JAJ, RYB), Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150g, Szpinak gotowany z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby pieczony (Morszczuk) 100 g (RYB), Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c 200 g, Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250 ml, Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g
|