Zdjęcia posiłków z dnia 2024.12.13

Śniadania

13.12 sn podst .jpg 13.12 sn cuk .jpg

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 400 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem truskawkowy 30 g, Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml (GLU, MLE), Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE),, Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE)

Obiady

13.12 ob podst.jpg 13.12 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa

Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby smażony (Morszczuk) 100 g (GLU, JAJ, RYB), Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150g, Szpinak gotowany z olejem 100 g, Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby pieczony (Morszczuk) 100 g (RYB), Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c 200 g, Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250 ml, Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g

Powrót na początek strony