Zdjęcia posiłków z dnia 2024.12.06

Śniadania

06.12 śn podst.jpg 06.12. śn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml (GLU, JAJ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Dżem truskawkowy 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z cukrem 250 ml (GLU), Pomarańcza 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g(GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 10 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10g, Pomidor 100 g,,Kawa zbożowa bez cukru 250 ml (GLU)

Obiady

06.12 ob podstjpg.jpg 06.12 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Kalafiorowa z ryżem i natką pietruszki350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby smażony (Morszczuk) 100 g (GLU, JAJ, RYB), Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g, Warzywa po grecku 100 g (GLU,SEL), Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml

 

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Kalafiorowa z ryżem i natką pietruszki350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby pieczony (Morszczuk) 100 g (RYB), Sos pietruszkowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g, Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250 ml, Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g

 

Powrót na początek strony