Zdjęcia posiłków z dnia 2024.11.14

Śniadania

14.11 sn pod .jpg 14.11 sn cuk .jpg

 

 

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ), Masło extra 82% 15 g ( MLE), Pierś gotowana 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata lodowa 10 g, Papryka świeża 80 g, Herbata owocowa z/c 250 ml, Pomarańcza 150 g



Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ,JAJ, MLE,)Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,)Masło extra 82% 10 g ( MLE,)Pierś gotowana premium-. 30 g ( może zawierać:GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE,)Sałata lodowa 10 g Papryka świeża 80 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml

Obiady

14.11 ob pod.jpg 14.11 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa

Barszcz biały z ziemniakami 350 ml(GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT ),Risotto pełnoziarniste z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g(SEL),Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ), Surówka z marchwi i jabłka 150g (MLE), Bukiet warzyw gotowanych królewski 100 g, Kompot z czarnej porzeczki* z/c 250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Barszcz biały z ziemniakami () 350 ml(GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, )Risotto pełnoziarniste z mięsem wieprzowym i warzywami () 300 g(SEL,) Sos pomidorowy 80 ml ( GLU PSZ,) Surówka z marchwi i jabłka b/c () 200 g (MLE,) Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml Sok pomidorowy 0,3l 1 szt Gruszka 150 g

 

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

Powrót na początek strony