Zdjęcia posiłków z dnia 2024.09.20

Śniadania

20.09 śn podst.jpg 20.09 śn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Ryż na mleku 400 ml (MLE,), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Twaróg półtłusty kostka 70 g (MLE,), Powidła śliwkowe 30g 1 szt, Sałata zielona 5 g, Pomidor 50 g, Śliwka szt 2 szt, Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Ryż na mleku 400 ml (MLE,), Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Twaróg półtłusty kostka 60 g (MLE,), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5g trójkąt 1 szt (MLE,), Sałata zielona 5 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

Obiady

20.09 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Ziemniaki gotowane 180 g, Ryba smażona (Morszczuk) 90 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,), Surówka z kapusty czerwonej z olejem 150 g, Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ,), Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Ziemniaki gotowane 180 g, Ryba pieczona (Morszczuk) 90 g ( RYB,), Sos cytrynowy 80 ml (GLU PSZ, MLE,), Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g, Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml, Śliwka szt 2 szt

Powrót na początek strony