Zdjęcia posiłków z dnia 2024.09.19

Śniadania

19.09 śn podst.jpg 19.09 śn łatw.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Pierś gotowana premium.50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5g trójkąt 1 szt ( MLE,), Sałata lodowa 10 g, Pomidor 80 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml, Arbuz 100 g

Dieta łatwostrawna

Zacierka na mleku 400 ml (GLU PSZ,JAJ, MLE,), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLUPSZ, GLU ŻYT,), Bułka pszenna długa krojona 50 g ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 30 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ), Pasta z twarogu z koperkiem 60 g ( MLE,), Sałata lodowa 10 g, Pomidor 80 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml, Arbuz 100 g

Obiady

19.09 ob podst.jpg 19.09 ob podst.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT,), Risotto pełnoziarniste z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g ( SEL,), Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ,), Sałata zielona z jogurtem 150 g (MLE,), Bukiet warzyw gotowanych królewski 100g, Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

 

Dieta łatwostrawna

Ziemniaczana 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g (SEL,), Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ,), Sałata zielona z jogurtem 100 g (MLE,), Bukiet warzyw gotowanych królewski 100 g, Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

Powrót na początek strony