Zdjęcia posiłków z dnia 2024.09.03

Śniadania

03.09 sn pod.jpg 03.09 sn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ,JAJ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z ziołami 60 g (MLE,) Szynka z piersią kurczaka- 30 g (SOJ,) Sałata zielona 5 g Pomidor 100 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250ml Arbuz 100 g



Dieta z ograniczeniem

łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ,JAJ, MLE,)Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)Masło extra 82% 10 g (MLE,) Twarożek z ziołami 60 g (MLE,)Szynka z piersią kurczaka- 30 g(SOJ,)Sałata zielona 5 g Pomidor 100 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml



Obiady

03.09 ob pod.jpg 03.09 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Brokułowa z ziemniakami 350 ml ( GLUPSZ, MLE, SEL,) kasza pęczak/sypko 180 g ( GLU PSZ,) Szynka wieprzowa pieczona 90 g Sos własny () 80 ml (GLU PSZ, SEL,) Surówka żydowska z olejem 150 g Buraczki gotowane 100 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250ml

 

Dieta z ograniczeniem

łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Brokułowa z ziemniakami 350 ml ( GLUPSZ, MLE, SEL,)kasza pęczak/sypko 180 g ( GLU PSZ,)Szynka wieprzowa gotowana 90 g Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL,) Surówka żydowska z olejem b/c 200 g Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)Masło extra 82% 5 g (MLE,) Pasztet z soczewicy 20 g ( GLU PSZ,JAJ,) Pomidor 20 g

 

Powrót na początek strony