Zdjęcia posiłków z dnia 2024.08.16

Śniadania

16.06 sn pod.jpg 16.08 sn cuk .jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g ( MLE,), Dżem 25 g 1 szt, Twaróg półtłusty 70 g ( MLE,), Sałata zielona 5 g, Pomidor 50 g, Banan 150 g, Herbata owocowa z/c 250 ml ( GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ,JAJ, MLE,)Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,)Masło extra 82% 10 g ( MLE,)Twaróg półtłusty 60 g ( MLE,)Ser kremowy topiony z ziołami 22,5gtrójkąt 1 szt (MLE,) Dżem 25 g 1 szt, Sałata zielona 5 gPomidor 100 gKawa zbożowa z/c 250 ml ( GLU ŻYT,GLU JĘCZ,)

Obiady

16.08 ob pod .jpg 16.08 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Kalafiorowa z ryżem () 350 ml ( MLE, SEL,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Ryba smażona (Morszczuk) 90 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,), Surówka z kapusty młodej z olejem 150 g, Warzywa po grecku 100 g ( GLU PSZ, SEL,), Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Kalafiorowa z ryżem  350 ml ( MLE,SEL,)Ziemniaki z koperkiem gotowane 200gRyba pieczona (Morszczuk) 90 g ( RYB,)Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ,MLE,)Surówka z kapusty młodej z olejem 200 g Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 mlChleb Graham 50 g ( GLU PSZ,)Masło extra 82% 5 g ( MLE,)Ser żółty 20 g (MLE,)Papryka świeża 20 g

 

Powrót na początek strony