Zdjęcia posiłków z dnia 2024.07.03

Śniadania

03.07 sn podstjpg.jpg 03.07 sn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW,), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 60 g (MLE,), Polędwica delikatna-drobiowo-wieprzowy 30 g, Sałata zielona 5 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml, Nektarynka 100 g, Pomidor 100 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE,GLU OW,), Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 60 g (MLE,), Polędwica delikatna-drobiowo-wieprzowy 30 g, Sałata zielona 5 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml, Pomidor 100 g

Obiady

03.07 ob podst.jpg 03.07 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Kapuśniak z kapusty białej 350 ml (GLU PSZ, SEL, GOR,) kasza pęczak/sypko 180 g ( GLU PSZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa 90 g ( GLUPSZ, JAJ,) Sos jarzynowy () 80 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z selera i marchwi 150 g (MLE, SEL,) Cukinia gotowana z pomidorami* 100 g Kompot z czarnej porzeczki* z/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE ,SEL,) kasza pęczak/sypko 180 g ( GLU PSZ,)Pieczeń rzymska wieprzowa 90 g ( GLU PSZ, JAJ,)Sos jarzynowy 80 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z selera i marchwi 200 g(MLE, SEL,) Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml Nektarynka 100 g 200 g (SEL,)

Powrót na początek strony