Zdjęcia posiłków z dnia 2024.07.02

Śniadania

02.07 śn podst.jpg 02.07 śn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Płatki jęczmienne na mleku 400 ml ( MLE, GLU JĘCZ,), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Pierś gotowana 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ), Ser żółty 30 g (MLE,), Rukola 10 g, Herbata czarna granulowana z cytryną z/c 250 ml, Ogórek świeży 80 g, Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych

węglowodanów

Płatki jęczmienne na mleku 400 ml ( MLE,GLU JĘCZ,), Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Pierś gotowana 50 g ( może zawierać: GLUPSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ), Ser żółty 30 g (MLE,), Rukola 10 g, Ogórek świeży 80 g, Herbata czarna granulowana z cytryną b/c 250 ml

Obiady

02.02 ob pod.jpg 02.07 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

 Ziemniaki z koperkiem gotowane 180 g, Pieczarkowa z zacierką 350 ml, ( GLUPSZ, JAJ, MLE, SEL,), Kotlet pożarski-drobiowy z indyka 90 g (GLU PSZ, JAJ,), Surówka wielowarzywna z olejem b/c 150 g (SEL,), Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ,), Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych

węglowodanów

Jarzynowa z zacierką 350 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ), Ziemniaki z koperkiem gotowane 180 g, Klopsik drobiowy z indyka 90 g ( GLUPSZ, JAJ,),Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ,MLE,), Surówka wielowarzywna z olejem b/c200 g (SEL,), Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml, Sok pomidorowy 0,3l 1 szt,Arbuz 100 g

 

Powrót na początek strony