Zdjęcia posiłków z dnia 2024.06.26

Śniadania

26.06 śn podst.jpg 26.06 śn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,30 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Sałata zielona 5 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Brzoskwinia 100 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE,GLU OW,), Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Szynka z piersi kurczaka 30 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,SEL, GOR,), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Sałata zielona 5 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Obiady

26.06 ob podst.jpg 26.06 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 180 g, Kotlet mielony drobiowy z indyka 90 g (GLU PSZ, JAJ,), Sos jarzynowy 80 ml ( GLU PSZ, SEL,), Mizeria 150 g (MLE,), Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ,),Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 180 g, Zrazik drobiowy z indyka gotowany mielony 90 g (GLU PSZ, JAJ,), Sos jarzynowy 80 ml ( GLU PSZ, SEL,), Mizeria 200 g (MLE,), Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml, Brzoskwinia 100 g

Powrót na początek strony