Zdjęcia posiłków z dnia 2024.06.05

Śniadania

05.06 pod śn .jpg 06.05 łat sn .jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 60 g ( MLE,) Polędwica delikatna 30 g Sałata zielona 5 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Melon 150 g Pomidor 100 g

Dieta łatwostrawna

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Bułka pszenna długa krojona 50 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 10 g ( MLE,) Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE,) Polędwica delikatna 30 g Sałata zielona 5 g Pomidor 100 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Melon 150 g

Obiady

05.06 pod ob .jpg 05.06 ŁAT OB .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

 Kapuśniak z kapusty białej 350 ml (GLU PSZ, SEL, GOR, ) kasza pęczak/sypko 180 g ( GLU PSZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa 90 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy () 80 ml (GLU PSZ,SEL,) Surówka z selera i marchwi () 150 g (MLE, SEL,) Cukinia gotowana z pomidorami* 100 g Kompot z czarnej porzeczki* z/c 250 ml

Dieta łatwostrawna

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza kuskus/sypko 180 g ( GLU PSZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa 90 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy () 80 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z selera i marchwi () 100 g (MLE, SEL,) Cukinia gotowana z pomidorami* 100 g Kompot z czarnej porzeczki* z/c 250 ml

 

Powrót na początek strony