Zdjęcia posiłków z dnia 2024.05.21

Śniadania

21.05  sn pod .jpg 21.05 sn cuk.jpg

Dieta podstawowa


Makaron na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasta z twarogu i rzodkiewki 60 g ( MLE,) Szynkowa z indyka,drobiowy,,parzona 30 g Rukola 10 g Pomidor 80 g Herbata ekspresowa Cateringowa z/c 250 ml Gruszka 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Makaron na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 10 g (MLE,) Pasta z twarogu i rzodkiewki 60 g ( MLE,) Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 30 g Rukola 10 g Pomidor 80 g Herbata ekspresowa Cateringowa b/c 250 ml

Obiady

21.05 ob pod.jpg 21.05 ob cuk .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Wielowarzywna z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza gryczana 180 g Klopsik wieprzowy 90g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos ziołowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL,) Surówka z rzodkwi białej i jabłka  150 g (MLE,)Marchew oprószana z olejem 100 g ( GLU PSZ,)Kompot z czarnej porzeczki* z/c 250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Wielowarzywna z ziemniakami () 350 ml ( GLUPSZ, MLE, SEL,) Kasza gryczana 180 g Klopsik wieprzowy 90g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos ziołowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL,) Surówka z rzodkwi białej i jabłka () 200 g ( MLE,) Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml Sok pomidorowy 0,3l 1 szt Gruszka 150 g

 

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

Powrót na początek strony