Zdjęcia posiłków z dnia 2024.05.14

Śniadania

14.05 sn pod .jpg 14.05 sn latw.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ, JAJ,MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z ziołami 60 g (MLE,) Szynka z piersią kurczaka- 30 g ( SOJ,)Sałata zielona 5 g Pomidor 100 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowaz/c 250 ml Kiwi 1 szt 1 szt

Dieta łatwostrawna

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT,) Bułka pszenna długa krojona 50 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 10 g (MLE,) Twarożek z ziołami 60 g (MLE,)Szynka z piersią kurczaka- 30 g ( SOJ,) Sałata zielona 5 g Pomidor b/skórki 100 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Pomarańcza 150 g

Obiady

14.05 ob pod.jpg 14.05 ob lat.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

 Szczawiowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż brązowy 180 g, Szynka wieprzowa pieczona 90 g Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL,) Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g (SEL,) Buraczki gotowane 100 g Kompot z czarnej porzeczki* z/c 250 ml

Dieta łatwostrawna

 Brokułowa z ryżem () 350 ml ( MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 180 g ( GLU JĘCZ,) Szynka wieprzowa gotowana 90 g Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL,) Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL,) Buraczki gotowane 100 g Kompot z czarnej porzeczki* z/c 250 ml

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

Powrót na początek strony