Zdjęcia posiłków z dnia 2024.04.30

Śniadania

30.04śn podst.jpg 30.04 śn cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 400 ml ( MLE,), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Twarożek 70 g (MLE,), Miód (25g) 1 szt, Rukola 10 g, Pomidor 80 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml, Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Kasza kukurydziana na mleku 400 ml ( MLE,), Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Twarożek 60 g (MLE,), Wędlina drobiowa, wędzona, parzona, średnio rozdrozdrobniona 30 g (SOJ, MLE, SEL, GOR,), Rukola 10 g, Pomidor 80 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml

Obiady

30.04 ob podst.jpg 30.04 ob cukrz.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,), Makaron pełnoziarnisty 180g ( GLU PSZ,), Szynka wieprzowa pieczona 90 g, Sos szpinakowy 80 ml ( GLU PSZ,), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150g, Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ,), Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Solferino 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,), Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU PSZ,), Szynka wieprzowa gotowana 90 g, Sos szpinakowy 80 ml ( GLU PSZ,), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g, Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml,Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 5 g ( MLE,), Ser żółty 20 g (MLE,), Sałata zielona 10 g

Powrót na początek strony