Zdjęcia posiłków z dnia 2024.04.18

Śniadania

18.04 pod sn.jpg 18.04sn lek .jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Ser żółty 30 g (MLE,) Wędlina drobiowa, wędzona, parzona, średnio rozdrozdrobniona 50 g ( możezawierać: SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Sałata lodowa 10 g Pomidor 80 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Gruszka 150 g

Dieta  łatwostrawna

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE,GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, )Bułka pszenna długa krojona 50 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 10 g ( MLE,) Wędlina drobiowa, wędzona, parzona, średnio rozdrozdrobniona 30 g ( może zawierać: SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g (MLE,) Sałata lodowa 10 g Pomidor 100 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Banan 150 g

Obiady

18.04 ob pod dob .jpg 18.04 ob lat .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

 Barszcz biały z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami*() 300 g ( SEL, GLU JĘCZ,) Sos pomidorowy 80 ml ( GLU PSZ,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Cukinia pieczona z olejem z koncentratem pomidorowym 100 g Kompot z czarnej porzeczki 250 ml

Dieta łatwostrawna

Ziemniaczana 350 ml ( GLU PSZ,MLE, SEL,) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g ( SEL, GLU JĘCZ,) Sos pomidorowy 80 ml ( GLU PSZ,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g Cukinia pieczona z olejem z koncentratem pomidorowym 100 g Kompot z czarnej porzeczki 250 ml

Powrót na początek strony