Zdjęcia posiłków z dnia 2024.04.16

Śniadania

16.04 śn podst.jpg 16.04 śn dziec.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Twarożek z ziołami 60 g ( MLE,), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 30 g (SOJ,), Sałata zielona 5 g, Pomidor 100 g , Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml, Kiwi 1 szt

Dieta łatwostrawna dziecka 4-18 lat

Płatki kukurydziane na mleku 400 ml (MLE,), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Bułka pszenna 50 g ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 30 g (SOJ,), Twarożek z ziołami 60 g ( MLE,) Sałata zielona 5 g Pomidor b/skórki 100 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml

Obiady

16.04 ob podst.jpg 16.04 ob dziec.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Brokułowa z ryżem 350 ml ( MLE, SEL,) kasza pęczak/sypko 180 g ( GLU PSZ,) Szynka wieprzowa pieczona 90 g Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL,) Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g (SEL,) Buraczki gotowane 100 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

Dieta łatwostrawna dziecka 4-18 lat

Brokułowa z ryżem 350 ml ( MLE, SEL,) kasza pęczak/sypko 180 g ( GLU PSZ,) Szynka wieprzowa gotowana 90 g Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL,) Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL,) Buraczki gotowane 100 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Kisiel o smaku wiśniowym z jabłkiem z/c 200 ml Pomarańcza 150 g

Powrót na początek strony