Zdjęcia posiłków z dnia 2024.04.03

Śniadania

03.04 sn podst.jpg 03.04 sn latwo.jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g ( MLE,), Wędlina drobiowa, wędzona 30 g ( może zawierać: SOJ, MLE, SEL, GOR, ), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Sałata zielona 5 g, Ogórek kiszony 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Pomarańcza 150 g

Dieta łatwostrawna

Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW,), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka pszenna długa krojona 50 g ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Wędlina drobiowa, wędzona 30 g ( może zawierać: SOJ, MLE, SEL, GOR,), Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,), Sałata zielona 5 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,), Pomarańcza 150 g

Obiady

03.04 ob podst.jpg 03.04 ob latwo.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ,), Kasza bulgur 180 g ( GLU PSZ,), Kotlet mielony drobiowy z indyka 90 g (GLU PSZ, JAJ,), Sos jarzynowy 80 ml ( GLU PSZ, SEL,), Sałatka szwedzka z olejem 150 g (GOR,), Buraczki oprószane 100 g (GLU PSZ,), Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

 

Dieta łatwostrawna

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 180 g, Zrazik drobiowy z indyka gotowany mielony 90 g (GLU PSZ, JAJ,), Sos jarzynowy 80 ml ( GLU PSZ, SEL,), Buraczki oprószane 150 g (GLU PSZ,), Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

 

Powrót na początek strony