Zdjęcia posiłków z dnia 2024.03.21

Śniadania

21.03 sn podst.jpg 21.03. sn latw.jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Ser żółty 30 g (MLE,), Wędlina drobiowa 50 g (może zawierać: SOJ, MLE, SEL, GOR,), Sałata lodowa 10 g, Pomidor 80 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml, Gruszka 150 g

Dieta łatwostrawna

Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW,), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Wędlina drobiowa, 30 g (może zawierać: SOJ, MLE, SEL, GOR,), Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g (MLE,), Sałata lodowa 10 g, Pomidor 100 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml, Banan 150 g

Obiady

21.03 ob podst.jpg 21.03 ob lat.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT,), Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g (SEL, GLU JĘCZ,), Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ,), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g, Kalafior gotowany 100 g, Kompot z truskawek z/c 250 ml

Dieta łatwostrawna

Ziemniaczana 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g (SEL, GLU JĘCZ,), Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ,), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g, Kalafior gotowany 100 g, Kompot z truskawek z/c 250 ml

Powrót na początek strony