Zdjęcia posiłków z dnia 2024.03.18

Śniadania

18.03 śn podst.jpg 18.03 śn łatw.jpg

Dieta podstawowa

Płatki pszenne na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g ( MLE,), Wędlina drobiowa, wędzona, parzona, średnio rozdrozdrobniona 30 g ( SOJ, MLE, SEL, GOR, ), Twarożek 60 g (MLE,), Rukola 10 g, Herbata czarna granulowana z cytryną z/c 250 ml, Ogórek kiszony 80 g, Jabłko 150 g

Dieta łatwostrawna

Płatki pszenne na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE,), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka pszenna długa krojona 50 g ( GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g ( MLE,), Wędlina drobiowa, wędzona, parzona,średnio rozdrozdrobniona 30 g ( SOJ, MLE, SEL, GOR, ), Twarożek 60 g (MLE,), Rukola 10 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna granulowana z cytryną z/c 250 ml, Jabłko 150 g

Obiady

18.03 ob podst.jpg 18.03 ob cukrz.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Fasolowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, SEL,), Makaron ze szpinakiem i twarogiem, 300 g (GLU PSZ, MLE, ), Surówka z marchwi 150 g ( MLE,), Bukiet warzyw gotowanych królewski 100 g, Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Dyniowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 180 g, Kotlet z jaj-pieczony 90 g ( GLU PSZ, JAJ,), Surówka z marchwi b/c 200 g ( MLE,), Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml, Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt, Jabłko 150 g

Powrót na początek strony