Zdjęcia posiłków z dnia 2024.03.13

Śniadania

13.03 sn podst .jpg 13.03 sn lekka.jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Pasta z twarogu z koperkiem 60 g ( MLE,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony w osłonce
niejadalnej 30 g
Sałata zielona 5 g
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Pomarańcza 150 g
Pomidor 100 g

Dieta łatwostrawna

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU
OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,
GLU ŻYT,)
Bułka pszenna długa krojona 50 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Pasta z twarogu z koperkiem 60 g ( MLE,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy
drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 30 g
Sałata zielona 5 g
Pomidor 100 g
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c
250 ml
Pomarańcza 150 g

Obiady

13.03.obd. podst.jpg 13.03 obd. lekka.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Kapuśniak z kapusty kiszonej () 350 ml ( GLU
PSZ, SEL, GOR,)
kasza pęczak/sypko 180 g ( GLU PSZ,)
Pieczeń rzymska wieprzowa 90 g ( GLU PSZ,
JAJ,)
Sos jarzynowy () 80 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Surówka z selera i marchwi () 150 g ( MLE, SEL,)
Cukinia pieczona z olejem z koncentratem
pomidorowym* 100 g
Kompot z czarnej porzeczk* z/c 250 ml

Dieta

Ziemniaczana () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Kasza kuskus/sypko 180 g ( GLU PSZ,)
Pieczeń rzymska wieprzowa 90 g ( GLU PSZ,
JAJ,)
Sos jarzynowy () 80 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Surówka z selera i marchwi () 100 g ( MLE, SEL,)
Cukinia pieczona z olejem z koncentratem
pomidorowym* 100 g
Kompot z czarnej porzeczk* z/c 250 ml

Powrót na początek strony