Zdjęcia posiłków z dnia 2024.02.16

Śniadania

16.02 śn podst.jpg 16.02 śn cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Serek homo. naturalny 70 g ( MLE,), Dżem 25 g 1 szt, Sałata zielona 5 g, Banan 150 g, Herbata czarna granulowana z cytryną z/c 250

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,), Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Serek homo. naturalny 70 g ( MLE,), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5g trójkąt 1 szt (MLE,), Sałata zielona 5 g, Ogórek kiszony 100 g, Herbata czarna granulowana z cytryną b/c 250 ml

Obiady

16.02 ob podst.jpg 16.02 ob podst.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 350 ml, (MLE, SEL, GLU JĘCZ,), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Ryba smażona (Morszczuk) 90 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,), Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 150 g, Warzywa po grecku 100 g ( GLU PSZ, SEL,), Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 m

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ, ), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Ryba pieczona (Morszczuk) 90 g ( RYB,), Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g, Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml, Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 5 g (MLE,), Pasta z soczewicy czerwonej 20 g, Sałata zielona 10 g

Powrót na początek strony