Zdjęcia posiłków z dnia 2024.02.13

Śniadania

13.02 sn podst.jpg 13.02 sn lat.jpg

Dieta podstawowa

Płatki jęczmienne na mleku 400 ml ( MLE, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,) Wędlina drobiowa 50 g ( SOJ,MLE, SEL, GOR,), Ser żółty 30 g (MLE,), Rukola 10 g, Herbata czarna granulowana z cytryną z/c 250 ml, Papryka świeża 80 g, Banan 150 g

Dieta łatwostrawna

Płatki jęczmienne na mleku 400 ml ( MLE, GLUJĘCZ,), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT,), Bułka pszenna długa krojona 50 g ( GLU PSZ,)Masło extra 82% 10 g (MLE,), Twarożek 70 g (MLE,), Miód (25g) 1 szt, Rukola 10 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna granulowana z cytryną z/c 250ml, Banan 150 g

Obiady

13.02 ob podst.jpg 13.02 ob latwo.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Pieczarkowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ,JAJ, MLE, SEL,),Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet pożarski-drobiowy z indyka 90 g ( GLUPSZ, JAJ,), Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU PSZ, MLE,), Surówka z ogórków kiszonych, cebuli z olejem 150 g, Buraczki oprószane 100 g ( GLU PSZ,), Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

Dieta łatwostrawna

Jarzynowa z zacierką 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Klopsik drobiowy z indyka 90 g ( GLU PSZ, JAJ,), Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE,), Buraczki oprószane 150 g ( GLU PSZ,), Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

Powrót na początek strony