Zdjęcia posiłków z dnia 2024.02.06

Zdjęcia posiłków z dnia 2024.02.06

Obiady

06.02 ob podst.jpg 06.02 ob cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,), Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU PSZ,), Szynka wieprzowa pieczona 90 g, Sos szpinakowy 80 ml ( GLU PSZ,), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g, Dynia duszona z olejem 100 g ( GLU PSZ,), Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Solferino 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU PSZ,), Szynka wieprzowa gotowana 90 g, Sos szpinakowy* 80 ml (GLU PSZ,), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 200 g, Kompot z czarnej porzeczki* b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 5 g (MLE,), Ser żółty 20 g (MLE,), Sałata zielona 10 g

Kolacje

06.02  kol podst.jpg 06.02 kol cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 100 g ( RYB, SEL,), Sałata zielona 5 g, Rzodkiew biała 100 g, Herbata czarna granulowana z cytryną z/c 250 ml

Dodatkowy posiłek kolacyjny

Mus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 100 g ( RYB, SEL,), Sałata zielona 5 g, Rzodkiew biała 100 g, Herbata czarna granulowana z cytryną b/c 250 ml

Dodatkowy posiłek kolacyjny

Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE,)

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

Powrót na początek strony