Zdjęcia posiłków z dnia 2024.01.23

Śniadania

23.01 śn podst.jpg 23.01 śn cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml (GLU PSZ, JAJ,MLE,), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ,GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 15 g (MLE,), Twarożek z ziołami 60 g (MLE,), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 30 g (SOJ,), Sałata zielona 5 g, Pomidor 100 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml, Kiwi 1 szt

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Zacierka na mleku 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,), Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 10 g (MLE,), Twarożek z ziołami 60 g (MLE,), Szynka z piersią kurczaka-wędl.z, drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 30 g (SOJ,), Sałata zielona 5 g, Pomidor 100 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml

Obiady

23.01 ob podst.jpg 23.01 ob cukrz.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Brokułowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Kasza kuskus/sypko 180 g (GLU PSZ,), Szynka wieprzowa pieczona 90 g Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL,), Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g, Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ,), Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Kasza jęczmienna/sypko 180 g ( GLU JĘCZ,), Szynka wieprzowa gotowana 90 g, Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL,), Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g, Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml, Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,), Masło extra 82% 5 g (MLE,), Ser żółty 20 g (MLE), Sałata 5 g

Powrót na początek strony