Zdjęcia posiłków z dnia 2024.01.02

Śniadania

02.01 śn podst.jpg 02.01 śn łatw.jpg

Dieta podstawowa
Makaron na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ), Masło extra 82% 15 g (MLE), Pasta z twarogu i cebuli 60 g (MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 30 g, Rukola 10 g, Pomidor 80 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa 250 ml, Gruszka 150 g

Dieta łatwostrawna

Makaron na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenna długa krojona 50 g ( GLU PSZ), Masło extra 82% 10 g (MLE), Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 30 g, Pasta z twarogu z koperkiem 60 g ( MLE), Rukola 10 g, Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml, Pomidor 80 g, Banan 150 g

Obiady

02.01 ob podst.jpg

02.01 ob łatw.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Grochowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, SEL), Ryż na sypko (brązowy) 180 g, Curry warzywne z ciecierzycą 200 g (GLU PSZ,SEL), Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g (SEL), Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ), Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml

Dieta łatwostrawna

Solferino 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Gulasz warzywny dieta 200 g (GLU PSZ, SEL), Ryż na sypko (paraboliczny) 180 g, Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL), Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ) Kompot z czarnej porzeczk* z/c 250 ml, Jogurt 150g 1 szt ( MLE)

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

Powrót na początek strony