zdjęcia posiłków w dnia 2025.01.02
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku 400 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU). Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Pasztet z fasoli 60 g (GLU, JAJ), Wędlina drobiowa- Kurczak wędzony 40 g, Mix sałat 20 g, Pomidor 100 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Banan 150 g
|
Dieta łatwostrawna Kasza kukurydziana na mleku 400 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Bułka pszenna krojona 50 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Pasztet warzywny 60 g (GLU, JAJ, SEL), Wędlina drobiowa- Kurczak wędzony 40g, Mix sałat 20 g, Pomidor 100 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250ml, Banan 150 g
|
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (MLE,SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g (GLU), Sos boloński z mięsem wieprzowym 200g (GLU, SEL), Sałatka szwedzka 150 g, Brokuł gotowany 100 g, Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml
|
Dieta łatwostrawna Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (MLE,SEL), Makaron 180 g (GLU), Sos boloński z mięsem wieprzowym 200g (GLU, SEL), Brokuł gotowany 150 g, Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml
|